Portal Otok Pag

Stigla polarna zima; Pag će se do srijede buditi na minus 7 stupnjeva!

Polarni val koji je najavljen jutros je stigao u Lijepu našu te su diljem zemlje zabilježeni debeli minusi. Hrvatska se jutros, kako je i najavljeno probudila pod debelim minusima. Logično, najhladnije i to baš onako polarno bilo je na Zavižanu gdje je u 7 sati zabilježena temperatura -17,2 stupnja Celzija. Onoliko koliko se, primjerice, sredinom idućeg tjedna očekuje i u drugim gradovima Lijepe naše.

Na Puntijarki je, pak, zabilježeno minus 14,5 stupnjeva dok je kod mjernog mjesta Parg-Čabar izmjereno -12 stupnjeva.

Najhladniji grad u Hrvatskoj bile su dakako Delnice u kojima je temperatura u 7 sati iznosila -11 stupnjeva Celzija. Odmah iza Delnica su Plitvička jezera s -10 stupnjeva, a potom Gospić s -9 te Otočac s -8,6 stupnjeva. Dodajmo im još i Krapinu s -8 stupnjeva.

Primorje i Dalmacija jutros su jedini dijelovi u kojima su se građani probudili s pozitivnim temperaturama, a najtoplije je bilo na Prevlaci gdje je izmjereno 8,5 stupnjeva Celzija.

U Pagu je jutros bilo -2 stupnja, dok će se prema večeri temperature dodatno spuštati, pa ćemo se sutra probuditi na -7 stupnja, koliko bi se trebalo zadržati sve do srijede.

Upozorenja komunalaca sa svih strana

I paški i novaljski komunalci upozorili su korisnike vodovodne mreže da zaštite svoje sustave kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja, te tako i nepotrebnih troškova. I zimske službe ali i civilna zaštita u stanju su pripravnosti i spremni su na intervencije po njihovoj potrebi.

Meteoalarm oglasio crveno upozorenje

Vrlo jaka i olujna, mjestimice orkanska bura. najjači udari vjetra od 45 do 95 čv (85-175 km/h).

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Facebook komentari

komentara