Portal Otok Pag

Stotine djece na Pagu trčalo za pomoć bolesnim djevojčicama Eni i Martini

Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčalo je danas humanitarnu utrku. Razlog ovog velebnog projekta je sakupljanje novčanih sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica s Paga – Ene Škoda (9) i Martine Sabolić (12).

Ena boluje od rijetke bolesti kostiju od rođenja, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na skupe operacije, dok je Martina pak nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna.

“Run Croatia Kids Run 2018.” održala se danas u sklopu projekta “Travanj na otoku!”, a u organizaciji Run Croatia i Udruge Kissa. Glavni pokrovitelj ovog projekta je Turistička zajednica Grada Paga.

Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima, poručili su organizatori.

Privatni album

Na dan utrke postavljene su kasice Crvenog križa pa je tako u petak skupljeno čak 6.800 kuna. Svi koji žele pomoći Eni i Martini, donaciju mogu uplatiti na račun: IBAN: HR3024020061500039886.

Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju sa čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopadisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove. Golemi nam je izdatak također i nabava skupe ortoze za koju se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva, ispričali su roditelji male Ene.

Facebook komentari

komentara