Portal Otok Pag
Matija Lipar/ZARAPIX

U Gradu Pagu traže medijsku pozornost, a gradonačelnik ne odgovara na pitanja građana

Što će se nalaziti u nekadašnjim prostorijama katastra i suda, kada će navedeni prostori biti stavljeni u funkciju, koliko je novca Grad Pag povukao iz EU fondova tijekom 2017. godine, tri su pitanja koja smo proslijedili gradonačelniku Paga Anti Fabijaniću, a koja su postavili naši čitatelji kroz rubriku portala Žugalica. Oni isto kao i mi još uvijek čekaju odgovor.

Pitanja su poslana mailom 22. veljače. Prvom čovjeku Paga treba više od devet dana da makar nekim komentarom odgovori na pitanja, ne novinaru i portalu, već svojim sugrađanima, koji ako i nije podržavaju njegovu politički opciju, svojim novcem financiraju njegovu plaću.

Ovo ignoriranje javnog servisa koji je samo na službi građanima, relikt je nekih prošlih vremena kada su se općinski i gradski šerifi ponašali kao da su ustanove na čijem se čelu nalaze čačine im. S vremenom su naučili da nije poželjno ignorirati javnost i pitanja svojih građana. Nije to bilo neko iznenadno buđenje građanske svijesti već čisto nagon za golo političko preživljavanje u borbi protiv drugih vukova u političkoj areni. Građani su kružićem na drugu opciju na glasačkom listiću kažnjavali činjenicu da ih se ignorira, a na to ih je (pre)često podsjećala i glasna oporba.

Vidimo da se u mnogim sredinama situacija mijena, političari shvaćaju koliko im je važno preko medija doprijeti do javnosti. Tako, eto gradonačelnik Zadra plaća 14.000 kuna mjesečno PR stručnjaku da pošalje svoju poruku u javnost. Ne zaboravimo i pravu malu vojsku bivših novinara koje je Zadar stavio pod svoje skuti. Pa i na Pagu se često govorkalo o slučajevima u kojima su bivši novinari našli svoje mjesto pod suncem pod patronatom javnog pečata.

Gradonačelnik Paga ne mora ništa plaćati poput njegovog kolege Dukića. Dovoljno je samo da odgovori na pitanja koja mu njegovi sugrađani postavljaju preko naše Žugalice. Jednom prilikom je čak i pohvalio isti proces jer bi trebao doprinijeti bržem protoku informacija iz Grada do građana, pa je sada još nejasnije zašto je usporio cijeli proces.

Predsjednik paškog gradskog vijeća Domagoj Vičević na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća kazao je kako je Pag dugo bio u nekom vidu medijske izolacije, van fokusa interesa novinara. Natuknuo je kako je dobro da se nešto mijena u tom procesu i da se nada kako će medijski prostor biti popunjen kvalitetnim stvarima. Nema kvalitetnijeg sadržaja od onoga koji odgovara na pitanja koja sami građani postavljaju.

Facebook komentari

komentara