Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/Pixabay

U lovu na lavove u Južnoj Africi ubijen poznati ugostitelj s Paga

Odstrelili su prvog lava te krenuli tražiti novog. Začuo se pucanj. Metak je pogodio muškarca. Helikopter hitne pomoći došao je za nekoliko minuta. Prebacili su ga u lokalnu bolnicu, no nije mu bilo spasa. Preminuo je, stoji u priopćenju južnoafričke policije, pišu 24sata.

Kako su potvrdili za lokalne medije, poginuli muškarac je 75-godišnji Hrvat. U Južnu Afriku otišao je s još dva prijatelja. Lovili su u rezervatu na sjeveru zemlje. Nakon slučaja je policija pokrenula istragu jer sumnjaju kako je muškarac ubijen, a ne da je riječ o nesretnom slučaju. Također istražuju posjedovanje ilegalnog oružja i streljiva.

Poginuli Hrvat, neslužbeno saznajemo, poznati je ugostitelj s Paga, a lovom se bavio cijeli život. Vlasnik rezervata za lov na lavove iz uzgoja kaže da ništa nije vidio ni čuo jer se brinuo za jednog lava. Iako je lov na lavove u rezervatima dopušten, oko njega ima puno kontroverzi. Naime, lovačke udruge iz svijeta pobunile su se zbog takvog načina “industrijskog” lova. Lavovi se posebno uzgajaju i doslovno se serviraju lovcu na nišan.

Facebook komentari

komentara