Portal Otok Pag

Započelo emitiranje Radio Paga; Kome u XXI. stoljeću uopće treba ovakav radio?

Na frekvenciji na kojoj ste i do prije nekoliko godina slušali program Radio Paga, to možete činiti i od jučer. Opet. Govorimo opet jer je sama koncepcija programa pa i cijelog “zvuka” i nastupa na 94,8 MHz neznatno drugačija od onog starog programa u nakladništvu tvrtke Ragan.

Naime, kojekakva stara playlista s nimalo montiranja, produciranja, miksanja ili govornog dijela programa, a  sve to uz jinglove koje je i prije desetak godina koristio “Raganov” Radio Pag. Upravo je to ono što vas očekuje u programu Radio Paga. Novog Radija Pag.

Iako direktoricu danas nismo uspjeli dobiti na njenom radnom mjestu niti smo od djelatnika Grada uspjeli dobiti ikakav kontakt Radio Paga kako bi se informirali o načinu rada i eventualnoj problematici zaposlenika, jer smo i ranije javljali kako se isti nisu usrećili nekoliko puta ponovljenim natječajima kod Zavoda za zapošljavanje, ostali smo uskraćeni za bilo kakvu informaciju.

Podsjetimo, Radio Pag, Grad Pag i Agencija za elektroničke medije već su imali svojevrstan okršaj zbog kašnjenja početka emitiranja programa koji je trebao započeti još prije nekoliko mjeseci, no izostankom osiguravanja proračunskih sredstava od Grada isto nije moglo biti ni odrađeno, pa je Agencija za elektroničke medije odobrila 27. srpnja prošle godine odgađanje tehničkog pregleda. Isti je obavljen 27. listopada pa je nakladniku Radio Pag d.o.o. u 100-postotnom vlasništvu Grada Paga odobreno pristupanje potpisivanju ugovora o koncesiji.

– Dogodile su se neke situacije koje su jednostavno iziskivale vrijeme da se riješe, kazao je za naš portal u prosincu kazao gradonačelnik Fabijanić.

Iako u trenutku pisanja ovog teksta nismo uspjeli doći do direktorice Marije Radoslović koja je službeno odsutna s radnog mjesta, vjerujemo kako će se cijela stvar podignuti na jednu ozbiljniju razinu vrijednu spomena i slušanja, a kasnije i ulaska u domove otočana u ulozi relevantnog i vrijednog životnog suputnika. Do tada, otočani i dalje informacije prvenstveno konzumiraju putem jedinog otočnog medija – portala Otok Pag.

Dodajmo ovome kako Radio Pag nema ni internetske stranice, što je u današnje vrijeme i u ovih nekoliko minulih mjeseci mogao biti minimum koji su pripremili slušateljima. Jedina domena www.radio-pag.hr koja se može povezati s ovim radijem u vlasništvu je stanovitog Ante Barabe koji je istu platio 625 kuna.

Bilo kako bilo, Radio Pag evidentno je imat će vrlo trnoviti put svog rođenja i ponovnog pokretanja. Na nama je samo da im zaželimo sreću – i kolegijalno i ljudski.

Facebook komentari

komentara