Portal Otok Pag

Završena ovogodišnja razmjena učenika Pag – Zane

Projekt razmjene učenika između Paga i Zanea započeo je devedesetih godina, a ponovo je obnovljen 2014. godine. Od tada su u njemu sudjelovale četiri generacije paških osmaša. U ovogodišnji program razmjene bilo je uključeno 23 učenika iz Paga i 21 učenik iz Zanea.

Prvi dio programa realiziran je od 28. rujna do 1. listopada kada su učenici iz Paga posjetili Zane i Veneciju. Drugi dio programa realiziran je od 28. travnja do 1. svibnja kada su učenici iz Zanea posjetili Pag. Program razmjene učenika financiraju Grad Pag, Zadarska županija i Grad Zane, a velik doprinos svakako daju roditelji učenika.

Ciljevi razmjene učenika su učenje talijanskog jezika u razgovoru s izvornim govornicima, upoznavanje običaja i kultura drugih naroda, upoznavanje i prihvaćanje različitosti, njegovanje dobrih prijateljskih odnosa dvaju gradova.

Gradonačelnici Paga i Zanea su na prijemu koji je bio organiziran u Kneževom dvoru u ponedjeljak 30. travnja istakli kako je program razmjene vrlo vrijedan i koristan za sve učenike i njihove roditelje te kako će ga poticati i podržavati i dalje.

Facebook komentari

komentara