Portal Otok Pag

Zgrada Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu obnavlja se prvi put od 1966.

Zadarska županija nastavlja uspješan niz provođenja projekata vezanih uz korištenje europskog novca, a ovaj put riječ je o energetskoj obnovi školskih zgrada.

Na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014-2020., županija je prijavila dva projekta energetske obnove školskih zgrada, te su joj za oba projekta odobrena bespovratna sredstva.

Krajem studenoga potpisani su ugovori o dodijeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu školskih zgrada i to za projekt „Energetska obnova školske zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag“ i za projekt „Energetska obnova školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora Zadar“ koju koriste četiri srednje škole – Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola.

Zadovoljstvo ne skriva ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag Željka Zubović.

Zgrada u kojoj je smještena naša osnovna škola, ali i Srednja škola Bartula Kašića, sagrađena je 1966. godine i od tada gotovo da nije obnavljana. Obnova zgrade škole u Pagu ima i velik estetski značaj budući da se nalazi na turistički atraktivnoj  lokaciji između dva hotela i u blizini jedne od gradskih plaža – kaže ravnateljica.

Facebook komentari

komentara