Portal Otok Pag

Najava završnice Lige otoka Paga u stolnom tenisu

Završnica Lige otoka Paga 2018. u stolnom tenisu u kategoriji ekipnog natjecanja, koju organizira STK PAG odigrat će se u subotu 14. travnja u školskoj dvorani u Pagu.

Odigravanje lige počelo je 28. siječnja ove godine, a sudjelovalo je osam ekipa sa raznih mjesta otoka. Liga se od početka održavala svaku nedjelju navečer u spomenutoj dvorani gdje su se mogli pogledati razni i uzbudljivi mečevi otočkih majstora stolnog tenisa.

Završnica Lige je sutra, točnije u subotu, 14. travnja od 10 sati u školskoj dvorani u Pagu, gdje će se  četiri prvoplasirane ekipe međusobno razigravati i naposljetku odlučiti o ovogodišnjem pobjedniku Lige otoka Paga.

Prošle godine bila je to ekipa Kolana, a ove godine pitanje pobjednika je pod upitnikom s obzirom na kvalitetu ekipa u završnici. “Final four” ovogodišnjeg turnira čine dvije ekipe iz Paga; PAG 1 pod kojim su Matija Josipović, Mario Maržić te Božidar Donadić, u drugoj ekipi Paga, odnosno za PAG 2 nastupaju Željko Cik, Gordan Maržić I Šime Maržić, među njima su se pridružile i ekipe iz Kolana koja će pokušati obraniti naslov za koju igraju Danijel Buljanović i Josip Paladina, a tu su i Mandre čije će ime braniti Damir Kovačević i Oliver Puljić.

U subotu ćemo spojiti dva događaja, finale naše Lige i sudjelovanje u mjesecu zdravog života na otoku Pagu, te tom prigodom pozivamo sve koji vole stolni tenis, a ujedno I podržavaju bavljenje sportom, da sutra dođu u školsku dvoranu i budu dio našeg već tradicionalnog turnira koji s ponosom organiziramo svake godine, naglašava Željko Cik, predsjednik STK PAG.

Stolnoteniski klub se iznenađujuće brzo razvio i proširio te pridobio mnoge simpatije diljem otoka, a naglašavaju da su posebno ponosni i zadovoljni odazivom djece koje je svake godine sve više u klubu i pritom ostvaruju sjajne uspjehe na mnogim natjecanjima na razini županije, ali i dalmatinske regije.

Posebno smo ponosni na činjenicu, da je u klubu na početku našeg djelovanja bilo 6 odraslih i 15 djece. Danas se možemo pohvaliti sa 37 odraslih članova i 22 djece koji redovito igraju stolni tenis, kaže Gordan Maržić, dopredsjednik STK PAG, te dodaje: “Veseli nas činjenica da je naš volonterski rad prepoznao i sam Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga te OŠ Jurja Dalmatinca, koji su nam velika potpora u radu.”.

U ovom kratkom razdoblju od samog početka pa do danas, STK PAG razvio se u ozbiljnu sportsku udrugu kojoj je, kažu, cilj naučiti djecu da budu ljudi, a tek onda vrhunski sportaši te nam se čini da u tome i uspijevaju.

Facebook komentari

komentara