Portal Otok Pag

Na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana mjestimice jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili rosulju. U gorju prema večeri može pasti i malo susnježice ili snijega.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uglavnom u južnoj Dalmaciji uz više oblaka može pasti malo kiše ili poneki pljusak.

Ujutro na kopnu mjestimice magla, posebice u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena, u drugom dijelu dana ponegdje i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 8, na Jadranu od 10 do 14 °C, javlja DHMZ.

Meteoalarm izdao narančasto i žuto upozorenje

Upozorenje za podvelebitski kanal

Jaka, u noći ponegdje i vrlo jaka bura. najjači udar vjetra 35-55 cv (65-100 km/h) UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Upozorenje za područje Otoka

Podno Velebita olujni udari bure. najjači udar vjetra 65-90 km/h BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozorava Meteoalarm.

Facebook komentari

komentara