Portal Otok Pag

U prvih mjesec dana rada Portal Otok Pag pročitalo 30 tisuća jedinstvenih čitatelja!

Pozamašna brojka i količina čitatelja iznenadila nas je kada smo prvi put, svega par dana od početka rada portala, pogledali statistiku. Drago nam je, dakako, da se takva praksa i nastavila.

Ukupno smo tako prema Google Analyticsu od 1. siječnja do 31. siječnja zabilježili 29.922 jedinstvena čitatelja, a ukupno smo isporučili čak 130.112 stranica. Uzevši u obzir kako na samom Otoku živi nešto više od 8 tisuća žitelja, rezultati dosega i konzumacije našeg portala više su nego vrhunski. Dakako, činjenica koja nam uvelike ide u korist je objektivno i profesionalno izvještavanje iz svih mjesta i događaja na otoku, bez davanja prioriteta na događanjima u većim gradovima ili mjestima.

Naš portal u trenutku pokretanja a ostao je to i do danas, jedini je otočki medij koji pokriva sva događanja od prvog koraka nakon Paškog mosta pa do posljednjeg kamenčića koji se nalazi u Ličko-senjskoj županiji. No, osim čitatelja na samom Otoku, zabilježi smo i čitatelje iz još 43 zemlje, od kojih nakon Hrvatske prevladavaju čitatelji iz Slovenije, SAD-a, Njemačke, Poljske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Srbije…

Zanimljivo je svakako za napomenuti kako je čak 73,53 posto čitatelja portalu pristupalo putem mobilnog telefona, 22,93 posto sa stolnih i prijenosnih računala, a njih 3,54 posto s tableta.

Zahvaljujemo vam na prvom izvrsnom zajedničkom mjesecu. Najavljujemo ih još puno, dakako, uz poštivanje svih profesionalnih standarda novinarstva, pa čak i tada kada to nije svima po volji ili onda kada vrijeđate i napadate naše kolege i suradnike. Vjerujemo kako je Otok Pag previše vremena bio izuzet s medijske scene RH te kako je došlo vrijeme da otočna javnost zna kako se i što radi. A mi ćemo biti prvi koji će o tome pisati.

Facebook komentari

komentara